Vliegreis en tijd

U kunt vanaf Amsterdam niet rechtstreeks naar de Malediven vliegen. De vliegtijd is afhankelijk van de duur van de overstap.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u een gunstige overstaptijd heeft kunt u in 11,5 uur van Amsterdam naar Malé vliegen. In veel gevallen bent u echter langer onderweg. Vanaf het vliegveld op de Malediven zet u uw reis voort per speedboot, dhoni of watervliegtuig. De duur van deze transfer is afhankelijk van waar uw resort zich bevindt en van het soort vervoer. Per dhoni duurt een transfer meestal enkele uren, terwijl u per watervliegtuig al snel uw bestemming bereikt. Let bij het boeken op welk type vervoer bij uw reis inbegrepen is. Vaak is het tegen meerprijs mogelijk voor een snellere optie te kiezen.

Vliegveld

Bron: russavia, CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Op de Malediven bevindt zich slechts één vliegveld dat op het dicht bij de hoofdstad gelegen eiland Hulhule gelegen is. Het eiland is inmiddels meermalen door middel van landwinning vergroot om ook grotere vliegtuigen te kunnen laten landen. Vanuit het vliegveld verzorgen bussen vervoer naar boten en watervliegtuigen voor verder transport. Komt u ’s nachts aan en moet u met een watervliegtuig verder, dan kunt u een kamer boeken in het hotel dat op het eiland gelegen is. Watervliegtuigen mogen namelijk niet ’s nachts vliegen.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tussen Amsterdam en de Malediven worden geen rechtstreekse vluchten aangeboden. Met een tussenstop, die vaak in Sri Lanka of India gemaakt wordt, kunt u vliegen met diverse maatschappijen, waaronder Etihad, Turkish Airlines, Malaysia Airlines en Austrian Airlines.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op de Malediven drie uur later dan in Nederland en tijdens de wintertijd is het vier uur later.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u naar de Malediven op vakantie gaat dient u te beschikken over een paspoort, dat nog zes maanden geldig is. Bij aankomst krijgt u een visum voor 30 dagen. Soms moet u ook uw terugvlucht kunnen tonen.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Maatschappijen hanteren verschillende regels voor wat betreft de hoeveelheid hand- en ruimbagage die u mee mag nemen. Kijkt u op de website van de vliegmaatschappij goed na hoeveel de toegestane bagage is, anders moet u op het vliegveld ompakken, of extra betalen en dit is geen prettig begin van uw vakantie.