Eten en drinken op de Malediven

Vis, kokosnoot en rijst vormen de hoofdingrediënten van de Maledivische keuken.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meest geserveerde vis is tonijn, waarvan verschillende soorten worden gegeten. Vis wordt gekookt, gegrild of gedroogd. Populair zijn viscurry’s, die over het algemeen mild van smaak zijn. Een gerecht dat u beslist een keer tegen zult komen tijdens uw verblijf op de Malediven is masoon, een curry met vis en kokosvlokken. Kokos wordt geraspt in gerechten verwerkt, maar ook de kokosmelk en kokosolie worden veelvuldig gebruikt. Rijst wordt vaak in kokosmelk gekookt. Bij een typisch Maledivische maaltijd wordt in de regel ook roshi, een plat brood geserveerd. Maledivers mogen geen alcohol drinken en het zelfs niet schenken. Op de resorteilanden kunt u echter wel alcoholische dranken bestellen. De lokale bevolking zelf drinkt vooral veel thee.

Eetgewoonten/restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

U begint uw dag met een uitgebreid ontbijtbuffet. Ook lunch en avondeten bestaat in vele resorts uit een buffet. De kwaliteit van het eten is zeer goed. Meestal heeft elke avond een bepaald thema. Zo zijn er Maledivische, Italiaanse en Aziatische avonden. Dit verschilt uiteraard per resort. De luxere resorts beschikken over meerdere restaurants, zodat uw keuze groter is. In deze restaurants kunt u à la carte bestellen. Zeevruchten en schaaldieren zijn zeer prijzig. Het aanbod in de restaurants van resorts wordt ook bepaald door de overheersende nationaliteit die in elk specifiek resort komt. Zo zijn sommige resorts erg Italiaans en dit vindt u dan ook terug op de kaart. Op de inheemse eilanden vindt u buiten de resorts alleen in Malé restaurants. Onderscheid valt te maken tussen restaurants die zich volledig op toeristen richten en kleine eetcafés die de lokale bevolking bedienen. Hier kunt u tegen een gunstige prijs een goede maaltijd verkrijgen. Op andere eilanden van de lokale bevolking vindt u wel theehuizen. Het is zeker aan te raden hier eens naar binnen te lopen en wat van de lokale lekkernijen, die u bij de thee kunt eten, te proberen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Malé zijn enkele supermarkten te vinden, waar u, mocht u niet in een resort verblijven, boodschappen kunt doen.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kraanwater is in de meeste resorts op de Malediven in principe wel drinkbaar (hoewel veel resorts u uit zakelijk oogpunt, anders doen denken). De smaak is misschien alleen niet zoals u van thuis gewend bent en daarom geven veel mensen de voorkeur aan mineraalwater uit flessen, dat u echter tegen zeer hoge prijzen moet aanschaffen.