Excursies op de Malediven

Excursies op de Malediven voeren naar de hoofdstad, naar duiksites, naar onbewoonde eilanden of juist naar één van de door lokale bevolking bewoonde eilanden.

Malé excursie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een bezoek aan de Malediven is eigenlijk niet compleet zonder een trip naar de hoofdstad Malé. Vrijwel elk resort biedt u deze excursiemogelijkheid aan. Malé is de enige plaats van betekenis op de Malediven. De stad is slechts 2 km² groot en barst uit haar voegen. Hoogbouw moet ruimtetekort oplossen en daarnaast wordt via landwinning extra ruimte gecreëerd. In Malé bevinden zich enkele bezienswaardigheden. U krijgt meestal vrije tijd om de stad te verkennen. Bezoekt u dan in elk geval de vismarkt.

Bewoonde eilanden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanaf bijna elk eiland wordt een trip georganiseerd naar dichtbijgelegen bewoonde eilanden. Deze excursies staan in het teken van het ontdekken van de plaatselijke visserscultuur. Ook krijgt u tijdens deze dagtrip meestal de mogelijkheid om enkele souvenirswinkels te bezoeken. Per resort verschilt de plek van bestemming.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Onbewoond eiland

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Deze excursie voert u naar één van de onbewoonde eilanden van de Malediven. Meestal behoort een lunch, picknick of diner tot het programma. Soms wordt deze trip gecombineerd met een visexcursie, waarbij u eerst gaat vissen en u dan aanmeert op een onbewoond eiland. De vis wordt dan vers bereid en terwijl u heerlijk uw zelf gevangen vis verorbert kunt u genieten van de prachtig ondergaande zon op een heus onbewoond eiland.

Duikexcursie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Alle resorts op de Malediven bieden verschillende duikexcursies aan. Tijdens zo’n excursie gaat u naar in de buurt van het resort gelegen duiksites en krijgt u daar de gelegenheid om de onderwaterwereld te verkennen. Bent u een beginnende duiker, zorg dan dat u dit aangeeft en vraagt naar de mogelijkheden. Veel duiksites op de Malediven zijn alleen geschikt voor ervaren duikers.