Sport op de Malediven

Duiken is op de Malediven de onbetwiste nummer één. Overige watersporten nemen de rest van de top vijf in beslag.

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Duiken en de Malediven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit gebied liggen enkele duikplekken die tot de beste ter wereld worden gerekend. Daarnaast beschikt vrijwel elk eiland over een huisrif en hoeft u dus niet eens ver te reizen om te kunnen snorkelen en duiken. Ieder resort heeft een duikschool en deze organiseren dagelijks trips naar de mooiste duiklocaties. U kunt bij de duikscholen ook cursussen volgen. Begint u hier meteen één van de eerste dagen van uw verblijf mee, zodat u tegen het einde van uw vakantie optimaal van uw nieuw geleerde vaardigheden kunt genieten.

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Afhankelijk van het resort staan tijdens uw vakantie enkele watersportfaciliteiten ter beschikking. Meestal kunt u waterskiën en zeilen. Kajakken en kanoën zijn ook populair. Resorts met grote lagunes bieden over het algemeen meer mogelijkheden. Surfen kan niet overal op de Malediven, maar de kenners weten de goede surfplekken uitstekend te vinden. Pasta point is één van de bekendste surfspots van het land en ook Chicken’s, Jailbreak, Cokes en Sultans zijn bekende surfbreaks. Deze bevinden zich bij de Malé Atollen. Enkele uitstekende breaks in de Centrale Atollen zijn Muli, Mahibadhoo en Yin Yang. Misschien wel de beste surfmogelijkheden van de Malediven vindt u bij het Gaafu Dhaalu atol, welke tot de Zuidelijke Atollen behoort. Goede surfplekken in de Zuidelijke Atollen zijn Beacons, Five Islands, Tigerstripes en Gaukendi Bridge. Hoewel sommige breaks ook voor beginnende surfers te doen zijn, geldt voor de meeste op de Malediven dat ze alleen geschikt zijn voor ervaren of zelfs zeer ervaren (beacons) surfers. Het surfseizoen loopt van maart tot oktober, hoewel op sommige plekken ook in februari en november prima gesurft kan worden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vissen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vissen is enorm populair op de Malediven en wanneer u een vistripje boekt heeft u vrijwel gegarandeerd succes. Meestal vaart u met een traditionele dhoni uit en gebeurt ook het vissen op traditionele wijze. Schrikt u niet wanneer u de vissen aan boord haalt, want hier zitten meer dan eens grote exemplaren tussen. Afhankelijk van wat u vangt mag u de oogst meenemen naar uw resort, alwaar de vis voor u bereid wordt. Wanneer u zelf niet van vissen houdt, maar andere leden van uw gezelschap wel, dan loont het toch om mee te gaan. Aan boord kunt u, wanneer u in de late namiddag vertrekt, genieten van een prachtige zonsondergang.

Overig

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Afhankelijk van waar u verblijft worden ook op land enkele sportfaciliteiten aangeboden. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan beachvolley en voetbal, tafeltennis, tennis, squash en fitness. Wanneer u wilt gaan tennissen of squashen en u heeft zelf een racket, neemt u dit dan mee. Materiaalhuur is over het algemeen erg duur.