Ontspanning op de Malediven

Een vakantie op de Malediven staat gelijk aan ontspanning, die op deze vakantiebestemming een doel op zich is.

Wandelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste resorteilanden zijn zo klein dat van een lange wandeling nauwelijks sprake is. Een romantische strandwandeling is op bijna elk eiland mogelijk. Op eilanden die volledig omzoomd worden door strand, betekent dit dat u een prachtig rondje om het eiland kunt lopen. U zult zien dat het strand niet overal hetzelfde is! Op Kuramathi, dat tot de grotere eilanden behoort, kunt u ook korte wandelingen door de natuur maken. Hetzelfde geldt voor Shangri-La, waar zelfs enkele wandelpaden zijn uitgezet.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Malediven vormen zeker geen winkelwalhalla, maar in de hoofdstad Malé kunt u best een middagje winkelen. De grotere door de lokale bevolking bewoonde eilanden beschikken daarnaast meestal over diverse souvenirwinkels, waar u een (handgemaakt) aandenken voor thuis kunt kopen. Dit soort winkels vindt u bijvoorbeeld op Guraidhoo, Rashdoo, Himmafushi en Naifaru.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wellness en de Malediven vormen een prettig huwelijk. Vrijwel elk resort op de Malediven beschikt in meerdere of mindere mate over spa & wellnessfaciliteiten. In het land is zelfs de eerste onderwaterspa ter wereld te vinden. Het aanbod aan spa & wellnessfaciliteiten verschil per resort, maar vaak kunt u terecht voor een massage, die in veel gevallen in de openlucht plaatsvindt, waarbij u dus tegelijkertijd kunt genieten van een prachtig uitzicht op zee en strand. De luxe resorts beschikken ook over schoonheidssalons. Bijzonder is dat in de spabehandelingen vaak lokale gebruiken worden verwerkt, zoals bijvoorbeeld de zandmassage. Ook traditionele geneeswijzen worden soms gecombineerd met de moderne wellnessfaciliteiten.