Stranden op de Malediven

De stranden op de Malediven zijn werkelijk schitterend. Hieronder slechts een selectie.

Reethi Island

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reethi Island behoort tot het Baa Atol. Het prachtige witte zandstrand omzoomt het hele eiland. Achter het strand begint direct de natuurlijke vegetatie met onder andere palmbomen. In de lagune kunt u zwemmen, kanoën en zeilen en uiteraard zijn de duik- en snorkelmogelijkheden geweldig.

Nalaguraidhoo Beach (Sun Island)

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Nalaguraidhoo strand op Sun Island behoort tot de beste stranden van de Malediven. Sun Island is een groot eiland en het beschikt over een prachtig wit zandstrand met zeer fijn zand en kristalhelder water. U hoeft niet eens het water in om de mooie onderwaterwereld te kunnen bewonderen. Het resort biedt vele watersportfaciliteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld surfen, catamaranzeilen, kanoën en duiken.

Vabbinfaru Island (Banyan Tree)

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vabbinfaru Island is een zeer klein eiland (150 meter doorsnede) dat met name geschikt is voor stelletjes. Het is een romantisch eiland, waar de natuur met rust wordt gelaten. Rondom het hele eiland ligt een prachtig wit en relatief breed zandstrand. De grote lagune biedt goede watersportmogelijkheden. Surfen, kanoën, wakeboarden, catamaranzeilen, Banyan Tree biedt vele mogelijkheden. Een duikschool is ook aanwezig, maar in de directe omgeving van het eiland bevinden zich niet de meest interessante duiksites.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Soneva Fushi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Soneva Fushi is een langgerekt, zeer groen eiland. Het wordt omzoomd door een smal zandstrand. Het mooie van het strand op dit eiland is dat het resort het onaangetast heeft gelaten en de bungalows dieper landinwaarts heeft aangelegd. Wanneer u op het strand ligt, wordt uw uitzicht dus niet door bebouwing verpest. Achter het strand begint direct de rijke vegetatie van het eiland, wat zorgt voor een mooie setting. Het strand is smal, maar idyllisch en de kleine inhammetjes tussen het groen zorgen voor complete privacy.

Kanuhura Island

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kanuhura Island is ovaalvormig en het schitterende zandstrand omzoomt het hele eiland. Afhankelijk van het seizoen bevindt zich aan de noord- of de zuidzijde het grootste stuk strand. Bij het eiland ligt een grote, ondiepe lagune, welke uitstekend geschikt is voor het beoefenen van watersporten. Op Kanuhura worden kano’s en speedboten verhuurd, u kunt een bananenbootritje maken, catamaranzeilen en wakeboarden. Duikfaciliteiten ontbreken uiteraard ook niet. Het buitenrif ligt nabij, dus u hoeft niet eens ver weg te gaan om grote vissen te bewonderen.