Duiklocaties

De wateren rond de Malediven behoren tot de beste duiklocaties ter wereld.

Duiken en snorkelen zijn favoriete activiteiten op de Malediven en dat is natuurlijk niet voor niets. De onderwaterwereld rond de eilandengroep is fantastisch met prachtige koralen en veel bijzondere vissoorten.

Fotteyo Kandu

Volgens diverse lijstjes behoort Fotteyo Kandu tot de beste 10 duikplekken ter wereld. U vindt er prachtige gele zachte koralen in de grotten en daarnaast een enorme diversiteit aan vissen. Bijzonder is de duik ’s morgens vroeg, die draait om de hamerhaaien, die rond deze tijd naar boven komen. Wanneer u later op de dag bij Fotteyo Kandu gaat, zal de duik meer gericht zijn op overige vissen, waaronder grijze rifhaaien, witpunthaaien, barracuda’s en snappers.

Kudarah Thila

Een thila is een soort onderwaterkoraaleiland. Kudarah Thila begint 14 meter onder water en loopt door tot zo’n 35 meter diepte. Het eiland bestaat uit koralen en u vindt er ook mooie sponzen. Tussen de koralen en sponzen zwemmen allerlei vissen. De variëteit is zo groot dat deze duikplek ook wel ‘vissoep’ wordt genoemd. Zowel grote vissoorten, waaronder grijze rifhaaien en witpunthaaien als koraalvissen kunt u tijdens een duik verwachten. Deze duik is alleen geschikt voor ervaren duikers, want rond het eiland is vrijwel altijd sprake van een sterke onderstroming.

Banana Reef

Banana Reef behoort tot de populairste duikplekken van de Malediven. Dit is een plek die ook door beginnende duikers bezocht kan worden. In het rif zijn diverse grotten en hier komen prachtige vissen samen. Ook zijn nabij Banana Reef grote scholen wimpelvissen te zien. In de grotten zwemmen onder andere kogelvissen en verschillende soorten fuseliers. Tot slot zijn ook de koralen van Banana Reef indrukwekkend.

Maldives Victory

U kunt op de Malediven ook een wrakduik maken, namelijk naar de Maldives Victory. Het wrak ligt op een diepte van 35 meter en is 110 meter lang. Alleen geoefende duikers kunnen deze duik maken, omdat sprake is van zeer sterke stromingen. Bovendien moet u goed op uitstekende metaalstukken en schelpen letten.

Maaya Thila

Wanneer u graag haaien wilt zien dan is een duik naar Maaya Thila een goede optie. Dit onderwatereiland begint zo’n zes meter onder water en eindigt tussen de 12 en 30 meter diep. Het staat bekend om de aanwezigheid van flinke aantallen witpunthaaien. Ook grijze rifhaaien worden regelmatig gespot. Daarnaast komen vele verschillende kleinere, vaak kleurrijke, vissoorten voor.

Andere bezienswaardigheden

Meer bezienswaardigheden op de Malediven:

Foto’s van Duiklocaties

Ligging